Naar het strand

Het Zandvoortse strand

Natuurlijk is Zandvoort aan Zee bekend om zijn prachtige strand van gemiddeld 100 meter breed en ruim 9 kilometer lang. Het Zandvoortse strand telt ruim dertig paviljoens op het textielstrand en vijf paviljoens op het naaktstrand. Alle paviljoens zijn geopend van maart tot en met oktober en een vijftal van hen zijn het gehele jaar geopend. Typisch Zandvoorts zijn de viskarren die langs de vloedlijn rijdend hun waar verkopen.

Naaktstrand

Dit strand is te vinden ten zuiden van Zandvoort, richting Langevelderslag, vanaf km.paal 68 tot km.paal 71. Zandvoort heeft het enige openbare naaktstrand aan de Nederlandse kust waar je paviljoens vindt met volledige voorzieningen zoals terras, restaurant, bedden, parasols en douches. De aan Zandvoort toegewezen blauwe vlag geeft aan dat het aangemerkt is als een schoon strand.

Watersporten

Kitesurfen en catamaranzeilen en andere watersportactiviteiten horen bij Zandvoort. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen watersporten gaan beoefenen. Er zijn drie officiële aan- en afvaartplaatsen voor aangewezen op strand: ter hoogte van Jump Out/Riche, ter hoogte van The Spot en Reddingsbrigade noord en ter hoogte van de Watersportvereniging en Reddingsbrigade zuid.

Ga golfsurfen bij The Spot in Zandvoort! Zij beschikken over alle materialen en ervaren golfsurf instructeurs. Of leer in 3 avonden stand up paddle boarden op zee. En ervaar zo de ultieme uitdaging die deze geweldige sport te bieden heeft! Van paddle techniek tot wave riding. Huur hier ook een wetsuit, kano of skateboard.

Eindeloze strandwandeling

Wandel door richting het noorden en u vindt aan het einde van de boulevard Bloemendaal aan Zee. De rustzoekers lopen lekker door voorbij Bloemendaal voor een wandeling over strand naar de pieren van de haven van IJmuiden. (10 km vanaf het Zandvoort centrum). Of zij lopen voorbij het naaktstrand in het zuiden van Zandvoort richting Langevelderslag en Noordwijk. Achter de duinen loopt een mooi duinpad langs de Amsterdamse waterleidingduinen weer terug richting Zandvoort.

Boek nu uw appartement vlakbij het strand
Bekijk appartementen