Dagtrips Zandvoort

Dagje Amsterdam en Oudhollandse steden

 

Amsterdam en Haarlem

De Oudhollandse steden Haarlem en Amsterdam zijn prima te bereiken vanuit uw appartement in Zandvoort. Zo sta je binnen 30 treinminuten op station Amsterdam Centraal in de Jordaan in hartje Amsterdam. De binnenstad van Haarlem is met de auto of de fiets op een half uurtje afstand een mooi uitstapje vanaf uw Zandvoortse appartement. Met de fiets bijvoorbeeld via een lange weg door de duinen. Vanuit Zandvoort vertrekt de trein die minimaal 2x per uur van Zandvoort via Haarlem naar Amsterdam rijdt (vanaf Haarlem vaker, dus u kunt ook even in Haarlem een tussenstop maken).

Oudhollandse steden

De historische stad Alkmaar kent 1000 monumenten, smalle klinkerstraatjes met eeuwenoude panden. Van april tot september kunt u elke vrijdag vanaf 10 uur de kaasmarkt op het Waagplein meebeleven. De kaasdragers in hun witte pakken met strooien hoedjes wegen de kazen, keuren de kwaliteit en onderhandelen met ‘handjeklap’ over de prijs.

Bezoek Volendam en vind historische klederdracht en vissersboten. Frau Antje, het meisje dat in Duitsland de Nederlandse kaas promoot, draagt een afgeleide van de Volendamse klederdracht. In de Volendamse haven kunt u de boot nemen naar het schiereiland Marken. Elke 30 minuten vertrekt er een boot van en naar Volendam. Een dagje Volendam of Marken met overtocht geeft u een unieke kijk op de voormalige Zuiderzee. Karakteristiek voor Marken zijn de houten huizen op palen. Nog ouder zijn de zogenaamde “werven”, kunstmatige verhogingen waarop werd gewoond.

De Zaanse Schans is één van de mooiste stukjes van Nederland.  Met gemak kunt u een halve dag op de Schans doorbrengen. In deze streek, het oudste industriegebied van West-Europa, stonden ooit tegelijkertijd ruim zeshonderd molens. Op de Zaanse Schans draaien nog altijd tien paar wieken. De oude, werkende houten molens kunt u bezoeken. Deze molens zagen hout en malen olie, meel, specerijen en kleurstoffen.

Dagtrip vanuit Zandvoort met de fiets maken?
Wij regelen als extra service ook uw fietshuur. Ontdek de directe omgeving, maar maak bijvoorbeeld ook een mooie dagtrip per fiets naar de Keukenhof via een fietsroute van 24 tot 40 km lang.
De binnenstad van Haarlem is met de fiets gemakkelijk te bereiken; een trip van ongeveer een half uurtje, bijvoorbeeld via een lange weg door de duinen.

Dagje Amsterdam, Haarlem, Volendam of Keukenhof?
Bekijk appartementen